Παραδοσιακή γαλατόπιτα Θεσσαλίας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Παραδοσιακή γαλατόπιτα

Η παραδοσιακή γαλατόπιτα με φύλλο είναι μια εύκολη συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα και συνδυάζοντας το με σιμιγδάλι και άνθος αραβοσίτου, αυτό το γλυκό αποτελεί την ιδανική επιλογή για το σερβίρισμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Η προσθήκη του ξύσματος πορτοκαλιού και της κανέλας προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση που αναδεικνύει όλα τα υλικά.

Μέθοδος:

  1. Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε στην κατσαρόλα 1.5 κιλά γάλα για να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο κρύο γάλα, ανακατεύουμε με το σύρμα και το αφήνουμε να δέσει καλά, αφού ρίξουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  2. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε ζάχαρη κατά βούληση ώστε να μην είναι πολύ γλυκιά, και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν προσθέσουμε τα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
  3. Τα φύλλα κρούστας τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο και ζάχαρη κάτω από κάθε φύλλο για να αποκτήσουν τραγανή υφή και ταυτόχρονα να μην κολλήσουν.
  4. Μόλις η κρέμα κρυώσει, την απλώνουμε πάνω στα φύλλα στο ταψί και γυρίζουμε τα προεξέχοντα φύλλα προς τα μέσα, δημιουργώντας μια ενιαία επιφάνεια.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ραντίζουμε με ένα χτυπημένο αυγό με λίγη ζάχαρη για το τέλος, προσθέτοντας μια ελαφριά λάμψη και γεύση.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρει ένα όμορφο καραμελωμένο χρώμα.

Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμησή σας. Η παραδοσιακή γαλατόπιτα με φύλλο θα γίνει σίγουρα μια αγαπημένη επιλογή για όλα τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους σας, φέρνοντας τη γεύση της αυθεντικής ελληνικής ζαχαροπλαστικής στο τραπέζι σας.

Βικτωρία Νάκα

Μοιραστείτε το: